{ "title": "Bal Süt Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/bal-sut-yumurta.jpg", "date": "19.01.2024 21:41:01", "author": "Kürşat YILDIRIM", "article": [ { "article": "
Bal Süt Yumurta, İnsan vücut gelişimi için en önemli üç besin kaynağı olan bal, süt, yumurta özellikle çocuklar olmak üzere herkesin mutlaka tüketmesi gereken önemli besin çeşitleridir. Bal, tomurcuklar ve çiçeklerden arılar tarafından toplanan nektarların arının midesinde invertaz enzimi ile kimyasal reaksiyona girerek meydana gelir. Arıların bulunduğu coğrafyanın rengine arazi dokusuna göre tadı ve aroması değişebilir. Süt ise; Protein yönünden de oldukça zengin bir içeriğe sahip olan hücre oluşumu ve güç üretiminde etkisi oldukça fazladır. Bir başka protein deposu olan yumurtanın sarısı yağ ve vitamin içeriklidir. Beyaz kısmı ise büyük miktarda protein içerir, bu nedenle insan sağlığı için oldukça önemli bir besindir, özellikle çocukların yemek yemeye başladığı zamandan itibaren çocuklar günlük bir yumurta yemeye çalışmalıdır.

Bal: Arılar topladıkları nektarı peteklerde toplayarak tam olarak bal özelliğini almasını sağlarlar. Yarım kilogram bal üretimi için 900 bin arının bir gün çalışması gerekir. Bal nem ve güneşe maruz kalmadığı sürece kolay kolay bozulmaz. Bal, propolis özelliği ile antibiyotik etkisi yaparken, arı sütü ve polen etkisi ile güç, dayanıklılık ve konsatrasyon artırımı sağlamaktadır. Balın yan ürünü olan arı sütünü kovan içinde sadece kraliçe arı yemektedir. Bu durum kraliçe arının üç sene yaşamasını sağlarken, diğer arılar üç ayda ömürlerini tamamlamaktadırlar.

Süt: Memeli canlılar tarafından yavrularını beslemek için vücut tarafından otomatik olarak üretilen süt oldukça yüksek besin değerine sahiptir. Süt özellikle doğumla birlikte bebeğe verilmesi gereken bir besindir. Süt etkisi bebeğin kemik gelişimini doğrudan etkileyen yüksek kalsiyum içeriğine sahip olduğundan bebeğin hızla büyümesini sağlar. Vücudu sağlamlaştırır, hastalıklara karşı dayanıklı hale gelmesini sağlar. Çocukların ergenlik dönemine kadar düzenli olarak tüketmesi gereken süt, güçlü kemik ve kas yapısı, dişi ve doku oluşumundaki etkisi tartışmasızdır.

Yumurta: Kanatlı hayvanlar tarafından embriyonun korunması için çıkış kanalına yakın yerde çıkmadan birkaç saat önce oluşur. Bir yumurta da 70 kalori bulunur, 6 gram protein ve diğer probiyotikler bulunur. Araştırmalara göre en kaliteli protein yumurtada bulunmaktadır. Vücut dışından alınması gereken amino asitler mutlaka dışarıdan alınması gerekir. Yumurtayı yiyerek bu besinleri aldığımız gibi A, B, D, E vs. Birçok vitamini de almış oluruz.

Bal Süt ve Yumurta ortak kullanım alanları

Mide ağrıları ve reflü için kullanılabilir, bunun için;
Yarım bardak süt dolu bardağın içine yumurta sarısı atılır, 3 -4 kaşık bal eklenerek iyice karıştırılır. Bu karışım sabahları kahvaltıdan önce içilir, aynı uygulama gece yatmadan önce de yapılır. Bu uygulamaya toplam yedi gün devam edildiğinde mide ile ilgili şikâyetlerde belirgin bir düşüş olacaktır. Bir haftanın sonunda geceleri yatmadan bir bardak bu karışımdan içmek hem sizi iyi hissettirecek hem de uykunuza yardımcı olacaktır.

Yüz maskesi için kullanılması: Bal, süt ve yumurtadan yapılacak maske ile cildin daha pürüzsüz, doğal görünümlü, daha canlı bir görünüme sahip olabilirsiniz. Maskeyi hazırlamak için öncelikler 100 gr bal içine bir yumurta karıştırılır, içine bir çay kaşığı süt ilave edilir. Burada kuru ve nemli cilt ayrımı yapmamız gerekiyor. Eğer cildiniz kuru ise yumurtanın sarısı, cildiniz yağlıysa yumurtanın akı kullanılmalıdır. Normal bir cilde sahipseniz yumurtanın hepsini karıştırabilirsiniz. Bu karışım maskenin uygulanmasından sonra cildinizdeki karma görüntünün düzeldiğini, canlandığını göreceksiniz.

Bu uygulamayı yapmak için; bal yumurta ve bir miktar sütün mikser ile karıştırıldıktan sonra yüzünüze sürün 15 dakika sonra yıkayın, fakat maskeyi uygulamadan önce yüzünüzün temiz olması için yıkamanız gerekmektedir.

Güç elde etmek için kullanımı: Bir başka uygulama da ise güç elde etmek için yumurta, bal ve süt kullanılır, Halk arasında atom olarak bilinen bu uygulama için; bir büyük bardağın yarısı yağlı süt, bir haşlanmış yumurta, bir adet muz ve 50 gr bal kullanılır. Yarım litre pişmiş süt içine 50 gr bal ilave edilir, üzerine diğer malzemeler de eklenerek mikser yardımı ile karıştırılır ve içilir. Böylece kendinizi daha iyi ve canlı hissedersiniz.
" } ] }