Çiğ Yumurta İçmek, dişi hayvanları ve özellikle kuşların doğacak olan yavrusunu korumak amacı ile yumurtladığı oval halinde dışı kabuklu olan cisimdir. Birçok hayvanın yumurtası yenilecek bir besin olarak kullanılır ve bunların en başında da tavuk yumurtası bulunmaktadır. Yaklaşık olarak tüm yemekler de ve pastalar da ana malzeme olarak kullanılan yumurta aslında başlı başına bir vitamin ve protein deposudur. Kişinin bedensel ve zihinsel olarak gelişmesinin yanı sıra içerdiği amino asit ile de vücudun alması gerek tüm besin değerlerini içerir. Ayrıca içermiş olduğu kalsiyum, magnezyum, potasyum ve sodyum elementleri oldukça zengin bir yapıya sahip olma özelliğindedir. Bu sebepten dolayı kişide eksik olan besin değerlerini bu şekilde karşılar ve birçok sağlık problemine de oldukça fayda verir. Bu kadar faydası bulunan yumurta genel olarak pişirilerek kullanılmasının yanı sıra çiğ olarak da tüketenler vardır. Aslında lezzet olarak çok da iyi olmamasına karşılık yumurtanın çiğ olarak tüketilmesinin de birçok faydaları bulunmaktadır. Yumurta pişirildiği zaman bazı besin değerlerini mesela mineral değerini kaybediyor ve alınması gereken önemli besin değerlerini almaktan mahrum kalınıyor. Bu sebepten çiğ yumurta tüketilmesi bu tür değerin kaybolmasını önleyerek daha sağlıklı bir hale gelmektedir. Çiğ yumurtanın vermiş olduğu bu faydaları beraber inceleyelim;
Çiğ yumurta boğaz yollarını temizleyici özelliktedir ve ses tellerinin daha iyi çalışmasında ve sesin daha güzel çıkmasında etkilidir,
Vücutta birikmiş olan zararlı toksinlerin vücuttan daha kolay temizlenmesinde önemli bir rol oynar,
İçermiş olduğu vitamin ve mineral gibi besin değerleri ile cilt ve sağ sağlığının korunmasında etkili bir rol oynar,
Enfeksiyonlar için oldukça etkilidir ve vücudun direncini bu enfeksiyonlara karşı korur,
Bağırsakta oluşan zararlı parazitlerin yok olmasını sağlar ve bağırsakları temizleyici bir etken maddedir,
Hücreleri onarıcı özelliği bulunmaktadır ve bu sebepten hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır,
Vücut için gerekli olan enerji ihtiyacını karşılar ve daha dinç bir bünye olmasını sağlar,
Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı daha güçlü bir bünye olmasını sağlar,
Vücutta iltihap oluşmasını önler ve oluşmuş olan iltihabın da giderilme önemli bir rol oynar,
Kemik ve kasların güçlenmesinde önemli bir faktör olma durumundadır,
Beyin sağlığını korur ve beyin sinir damarlarının daha da düzenli bir şekilde çalışmasında önemli rol oynar.
Yukarı da saymış olduğumuz tüm maddeler çiğ yumurtanın tüketilmesi sonunda ortaya çıkar. Sabahları kahvaltıdan önce ya da kahvaltıdan sonra düzenli bir şekilde bir adet yumurtanın tüketilmesi sonucunda yukarıda saymış olduğumuz tüm faydalar kendini gösterecektir hatta bu faydaların daha da fazlası ortaya çıkmaya başlayacaktır. Çiğ yumurtanın rahatsız edici bir tadı bulunduğu için tüketilmesi zor olur ve kişi yumurtada nefret edebilir. Bu sebepten çiğ yumurta bir miktar süt ile karıştırılıp içilir ise hem daha lezzeti düzgün bir hale gelir hem de daha da faydalı bir hale gelir. Ancak yumurtaya karşı herhangi bir alerjik durumu bulunan kişiler daha kötü sonuçların ortaya çıkmasını engellemek için alerji testi yapmalıdır. Kişi yapmış olduğu bu alerji testinden sonra yumurtaya karşı bir hassasiyeti bulunmuyor ise gönül rahatlığı ile tüketebilir. Devamlı ve düzenli bir şekilde tüketilmese bile bazı konulara çiğ yumurta hemen etkisi göstermeye başlayabilir. Mesela ses kısıklığı yaşayan bir kişi sesinin hemen düzelmesini istiyor ve daha gür bir sese sahip olmak istiyor ise bir adet çiğ yumurtayı tükettikleri zaman etkisini kısa sürede görebilirler. Görüldüğü üzere pişirilmiş yumurtanın yanı sıra çiğ yumurta tüketilmesi daha çabuk etkisini gösterir ve sağlık açısından oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bu sebepten bu tür rahatsızlığı olan kişiler ya da daha sağlıklı bir bünyeye sahip olmak isteyenler pişmiş yumurta gibi çiğ yumurtayı da düzenli bir şekilde tüketmelidir. Özellikle organik yumurta kullanılmasın oldukça dikkat edilmeli ve ona göre kullanılmalıdır.