{ "title": "Çiğ Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/Cig-Yumurta-58.jpg", "date": "21.01.2024 13:21:44", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Çiğ yumurta, insan hayatında yumurtanın vitamin açısından önemi büyüktür. Günümüzde hemen her evde mutlaka bulunan çiğ yumurta mutfakların olmazsa olmazıdır. Bu nedenle sağlık açısından tüketilen ve faydalı olan yumurtayla yapılan her bir pasta, yemekler, hatta bazı insanların çiğ yumurtayı sevdikleri şekilde tükettikleri bilinir. Birçok kişi mutfakta yapılan eşsiz lezzetli olan çeşitli yemek, pasta ve sayamayacağımız kadar ürünlerde kullanmaktadır. Çiğ yumurta tüketmek aslında pek faydalı değildir. Yumurta genelde çiğ olarak alındıktan sonra yapılacak ve kullanılacak olan ürünlerin içine malzeme olarak konulur sonra pişirilerek tüketilir. Dünyada en kaliteli olan gıda ürünlerinden biri olan yumurta demir eksikliği tedavileri içinde önerilmektedir. Son derece faydalı olan çiğ yumurta etin eş değerinde bir besindir. Çiğ yumurta kullanılan gıdalar arasında akı veya sarısı ayrı yapılan yiyeceklerin içine konulmaktadır. Çiğ yumurta günlük taze olarak marketlerde, pazarlarda, bulunmaktadır. Çiğ yumurta akı ve sarısı en önemli iki sağlıklı parçalardır. Yumurta tüketilirken ayrılmadan tüketmek gerekir.