{ "title": "Fırında Patatesli Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/firinda-patatesli-yumurta.jpg", "date": "20.01.2024 07:23:34", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Fırında Patatesli Yumurta, Özellikle misafirlerimize ana yemek olarak sunumunu yapacağımız fırında patatesli yumurta hazırlanması oldukça kolay olan doyurucu ve pratik bir yemek türüdür. Görüntü itibariyle iştahları kabartan ve lezzetli bir yemek olan fırında patatesli yumurta birçok kişi tarafından severek tüketilen bir besindir. İçerisinde bulunan patatesin yumurta ile birleşmesiyle ortaya çıkan güzel lezzet olan patatesli yumurtanın kısa süre içerisinde hazırlanmaktadır. Bugün sizlere fırında patatesli yumurtanın tarifini paylaşacağım.

Fırında Patatesli Yumurta Malzemeleri
Fırında Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır?

Tezgahımıza alınan patatesler soyulduktan sonra küçük küçük kare şeklinde doğranır. Bir kabın içerisinde kırılan yumurtalarımız çırpılarak üzerine yoğurdumuz ve salça eklenir, cıvık bir halde olan karışımımız üzerine un eklenerek çırpılmaya devam edilir. Bu un eklenirken yavaş yavaş aktarılır ve un topaklanmaması amacıyla sürekli çırpılır. Üzerine kabartma tozu, tuz, karabiber eklendikten sonra karışımımız tam anlamıyla çırpıldıktan sonra cıvık bir şekilde unla şekillenen karışımımız işlemi tamamlanır. Fırın tepsisi üzerine ufak ufak dağıttığımız patatesler güzelce yayılarak üzerine daha önce hazırlamış olduğumuz karışım aktarılarak fırına sürülür. 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 40 dakika kadar patatesli yumurtamız pişirilerek fırından çıkartılır. Sıcak olarak servis tabaklarına alınan fırında patatesli yumurtanın üzerine ufak ufak doğranan maydanozlar eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }