{ "title": "Haşlanmış Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/haslanmis-yumurta(1).jpg", "date": "20.01.2024 04:15:16", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Haşlanmış yumurta, Yumurta tavuktan elde edilen besin değeri oldukça yüksek bir yiyecektir. Yumurta ile birçok yemek yapılır. Kahvaltıların vazgeçilmezidir. Haşlaması ya da yağda kırıldığında kahvaltılarda mutlaka tüketilir. Yumurta kalorisi ve besin değeri yüksek bir yiyecektir. Çocukların bile küçük yaşlarda tüketmesi gerekir. Haşlanmış yumurta yapmak çok kolaydır. İlk önce yapılacak yumurta sayısına göre derin bir tencere ya da cezve alınır. İçine yumurtalar koyulur. Yumurtaların üzerini geçecek kadar su koyulur ve ocağa koyulur. Ocağın altını çok açmadan yumurtalar haşlanmaya başlar. Yumurtalar haşlanma kıvamlarına göre birkaç çeşittir. Haşlanmış yumurta yaparken çatlamasını önlemek için suyun içine bir iki çay kaşığı kadar tuz atılır. Tuz hem yumurtaların çatlamasını önler hem de yumurtalar haşlandıktan sonra kolay soyulmasını sağlar.