{ "title": "Japon Balığı Yumurtası", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/japon-baligi-yumurtasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 03:40:41", "author": "Emre Ekmen", "article": [ { "article": "Japon Balığı Yumurtası, Japon Balığı; sazangiller ailesinden bir balık türü olan akvaryum süsüdür. Farklı renklerde çaprazlama yöntemi ile vücut yapısında da çok çeşidi üretilmektedir. Japon balıklarının bazı türleri soğuk suda yaşayabilmektedirler. Akvaryum içinde tek cins olarak beslenerek de yaşarlar, ısıya ihtiyaçları yoktur. Ama süslü akvaryum Japon balıkları ısıya ihtiyaç duyarlar, ısıtıcı ile suyun ısısını sabitlemek gerekir. Süslü Japon balıkları türleri için suyun ısısı 18-25 derece arası olmalıdır.

Japon balıklarında üremeyi anlatmadan yumurtasından bahsetmek biraz zordur. Japon balıkları için gerekli şartlar ve damızlıklar sağlanırsa akvaryumda üremesi vazgeçilmezdir. Japon balıkları suya yumurta bırakarak üremektedir. Erkek balıkların solungaç kapaklarının kenarı beyaz olur. Yumurtasını dökecek olan dişi Japon balığının karnı şişer. Buna karşılık erkek Japon balıklarının da solungaç kapaklarında noktalar çıkar. Yumurtasını döken dişi Japon balığının ardından erkek Japon balığı spermlerini boşaltır. Yumurtlama işlemi bittikten hemen sonra erkek ve dişi Japon balıkları hemen başka bir akvaryuma alınması daha münasiptir.

Japon balıklarından yumurta elde etmek için yapılacak ilk şey balıkların iki ya da üç yaşlarında olması lazımdır. Balık yumurtlama yapabilmesi için kullandığı alanın geniş olması gerekmektedir. Balıkların yumurtlama yapabilmesi için mart, nisan, mayıs, haziran ayları en uygun aylardır. Ayrıca Japon balıkları iki haftada veya üç haftada bir en az 50 yumurta yumurtlamaktadır. Japon balıkları genellikle sabah günün ilk ışığında sıcak sulara yumurtlarlar. Japon balıkları yumurtalar ilk önce arkadan çıkmaya başlamaktadır. Balığın ilk önce kuyruğu fark edilmektedir. Kafaları çıktığında ise boyları 1,5 ile 3 mm arası olmaktadır. Japon balıkları yumurtadan çıktıkları zaman altlarında bir kese de onlara eşlik eder birlikte gelirler ve hatta bu keseyle 4-6 gün kadar beslenirler. Japon balıklarının yumurtası hepsi bir aradayken yeşil ve sarı tonlarında görülmektedir. Ancak yumurtalara tek tek bakıldığında saydama yakın renkte gibi görülmektedirler. Japon balıklarının bu yarı saydam yavruları kesinlikle rahatsız edilmemelidirler. Yumurtadan çıkan Japon balıklarını iyi ve kaliteli yemle ve düzenli beslemek gerekmektedir. İlk haftalarda sık yemlemek sonra azaltmak gerekir. Japon balıkları hassastırlar ve çok sevimlidirler.
" } ] }