{ "title": "Karınca Yumurtası", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/karinca-yumurtasi.jpg", "date": "19.01.2024 17:58:18", "author": "ömer faruk KARAÇOR", "article": [ { "article": "Karınca yumurtası; Karıncalar dünyada rastladığımız en güzel toplu yaşam örneği olan canlılardır. Koloniler halinde yaşarlar ve çok intizamlı bir çalışma koordinasyonu içindedirler.

Koloni içinde 3'e ayrılırlar
Karınca Yumurtası Nasıl Oluşur?

Üreme sadece Kraliçe karınca ile olur, Kraliçe diğer karıncalardan ortalama 8-10 kat daha büyüktür ve kanatlıdır. Yaklaşık 10-20 yıl arası ömürleri olur ve türlerine göre ömrü boyunca 1 milyon yumurta yapan türleri de yılda 50 milyon yumurta yapan türleri de vardır. Erkek karıncanın tek görevi Kraliçeyi döllemek ve onun ihtiyaçları ile ilgilenmektir. Yumurtlama İlkbahar başında başlar ve sonbahar bitimine kadar devam eder. Kraliçe kendisine özel olarak yuvanın dibinde yapılmış olan odada kalır ve dönemi gelince yumurtlamaya başlar, Kraliçe kolonide üreme sorumlusu olduğu için bütün gelişmeler ona aktarılır. Yumurtlama oranı gelişen olaylara göre farklılık gösterebilir, mesela bir savaş durumunda çok fazla asker karınca kaybedilmişse Kraliçe ona göre enzim salgılar ve asker üretimine geçilmiş olur. Ama genel olarak en çok asker ve işçi karıncalar için kuluçka olur.

Karınca Yumurtası Faydaları Nelerdir?

Daha çok yağ olarak faydası olmaktadır, karınca yumurtası yağı düzenli olarak kullanıldığında tüy azaltıcı özelliğe sahiptir ve dünya çapında çok geniş bir pazara sahiptir. Aynı zamanda karınca yumurtası kremi olarak da kullanılmaktadır.
" } ] }