{ "title": "Kavurmalı Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/kavurmali-yumurta.jpg", "date": "19.01.2024 16:37:12", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Kavurmalı yumurta: Yumurta besin değeri bakımında zengin bir besindir. Yumurtanın birçok çeşidi yapılır. Haşlanmış olanından salata yapılır. Kahvaltılarda sade olarak tüketilir. Yağda ise birçok şey katılarak yumurta yapılır. Kavurmalı yumurtada tat ve görsel bakımdan oldukça zengin görülen bir yumurta çeşididir. Ancak maddi yönden pahalı olduğu için herkes tarafından tercih edilmez. Genelde özel misafirlere ya da belli zamanlarda yapılır kavurmalı yumurta. Yağda yapılan el lezzetli yumurta çeşitlerinden biridir.

Kavurmalı yumurta malzemeleri
Kavurmalı Yumurta Nasıl Yapılır?

Uzun ve geniş bir yumurta tavası alıyoruz. Ocağa koyuyoruz ve içine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup eritiyoruz. Eriyen tereyağının üzerine iri iri doğranmış kavurmaları ekliyoruz. Bir iki tur yağla birlikte kavurmaları çeviriyoruz. Kavurmalar tereyağıyla sotelenirken bir kâsede tuzu ve yumurtaları çırpıyoruz. Kavurmaların da yağı eridikten sonra çırpılan yumurtaları kavurmaların üzerine döküyoruz. Sonra yumurtaları istenilen kıvamda pişiriyoruz. Pişen yumurtamızı servis tabağına alıyoruz. Üzerine karabiber serpip yanında nane ve domates ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }