{ "title": "Kayısı Kıvamında Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/Kayisi-Kivaminda-Yumurta-63.jpg", "date": "20.01.2024 13:43:06", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kayısı Kıvamında Yumurta, Yumurta dişi hayvanların özellikle de kuşların embriyoyu korumak amacı ile yumurtladığı oval ve yuvarlak şekilli oluşumlardır. Çeşitli birçok hayvanın yumurtaları besin olarak kullanılmasına karşın yumurta denildiğinde akıla gelen ilk şey tavuk yumurtasıdır. Yumurta besin kaynağı bakımından oldukça zengin olan yumurtayı yaşlı, çocuk ve erişkin fark etmeksizin günde bir tane yenmesi gerekir. Yumurta bir kadar önemli bir besin kaynağıdır ki anne sütünden sonra insan vücudu için gerekli olan tüm besin öğelerini barındıran tek besin kaynağıdır. Yumurta oldukça sağlıklı ve besleyicidir özellikle de haşlayarak yendiğinde bir o kadarda doyurucu bir besin kaynağıdır. Yaşam kaynağı olan yumurta da en çok E, A, D ve B vitamini olmak üzere diğer vitaminlerde bulunur. A vitamini yumurtanın sarı kısmında bulunur. Daha iyi ve net görmeyi sağlar yani göze çok faydası vardır.

Kayısı Kıvamında Yumurta Nasıl Yapılır?

İlk önce cezvenin içerisine biraz su koyun bir kaşık ile yumurtayı cezvenin içerisine bırakın. Yumurtanın çatlamaması için suya biraz tuz ilave edin. Cezveyi ocağın üzerine koyun 5-6 dakika kadar kaynatın kaynayan yumurtayı cezbeden alın ve soğuk su içine koyun kahvaltı için hazırlıyorsanız soğuk su içinde daha çabuk soyulur. Soğuyan yumurtayı soyun ve servis edin afiyet olsun.

" } ] }