{ "title": "Kayısı kıvamında yumurta nasıl yapılır?", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/kayisi-yumurta.jpg", "date": "19.01.2024 12:16:53", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kayısı Yumurta, Vitamin deposu, enerji kaynağı, protein bakımından da oldukça zengin, sağlık açısından faydası saymakla bitmeyecek kadar çok ve kahvaltı sofralarımızın olmazsa olmazı olan yumurta hem ucuz hem kolay bulunabilen hem de oldukça lezzetli bir gıdadır. Bu nedenle yumurtayı hayatımızdan kesinlikle eksik etmemeliyiz. İsteğe göre birçok çeşitte yapılabilen yumurtayı çoğu kişi sağlıklı olması açısından haşlanmış olarak tüketir. Ancak birçok kişi istediği kıvamı tutturamamaktan şikâyet eder. Yumurtanın en makbul haşlanmış şekli kayısı kıvamında olan haşlanmış yumurtadır. Yumurtayı aşırı katı veya rafadan sevmeyen kişiler kayısı kıvamını tutturamamaktan yakınan bayanlar, sizinle istediğiniz sonucu alabilmeniz için kayısı kıvamında yumurta haşlamasının yapılışını paylaştım. Yumurtayı bir de bu şekilde haşlamayı deneyin. İstediğiniz sonucu alacağınıza ve memnun kalacağınıza eminim.

Kayısı kıvamında yumurta haşlama

Öncelikle bir cezvenin ya da haşlama kabının içerisine göz kararı bir miktar su doldurun. Daha sonra cezvenin içerisine bir kaşık yardımıyla yumurtayı gayet nazik bir şekilde bırakın. Yumurtanızın istediğiniz kıvamda olmasını istiyorsanız yumurtanın haşlamadan önce normal oda sıcaklığında bekletilmesine ve cezvenin içerisine koyulan su miktarının yumurtanın üzerini tamamen kaplamasına özen gösterin. Bu arada cezvenin içerisine yumurtaların çatlamaması ve kolay sayılabilmesi için bir çay kaşığı tuz ilave etmeyi unutmayın. Daha sonra cezveyi ocağın üzerine koyarak ocağın altını ilk önce yüksek ısıya ayarlayıp yakın ve cezvenin üzerini bir kapak yardımı ile kapatın. Yumurtayı bu şekilde yaklaşık 3 dakika kadar kaynattıktan sonra cezvenin kapağını açın ve ocağın altını kısık ateşe ayarladıktan sonra bu şekilde de yumurtayı yaklaşık 4 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Daha sonra cezvenin içerisine çeşmeden soğuk su ilave edin ve yumurtanızı yine kaşık yardımıyla cezvenin içerisinden çıkarıp yumurtalığa koyarak yanında taze soğan, beyaz peynir, domates ve salatalık ile servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }