{ "title": "Kıymalı Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/kiymali-yumurta.jpg", "date": "21.01.2024 04:57:28", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Kıymalı Yumurta, Sabah kahvaltılarının mükemmel lezzetlerinden olan kıymalı yumurta. Yapılışı oldukça pratik ve kolay olan doyurucu bir besindir. Gün içerisinde özellikle sabah kahvaltısında tüketildiği takdir de kıyma, yumurta ve baharatların yoğun kalorisi nedeniyle açlık hissini kaldırarak beden de doyma hissini uyandırır. Hakeza misafirlerimizi ağırlarken sunumunu yapacağımız lezzetli bir yemek olan kıymalı yumurta özellikle çocukların severek tükettiği bu besin yapımı oldukça kolay olan bir yemek türüdür.

Kıymalı Yumurta Malzemeleri
Kıymalı Yumurta Nasıl Yapılır?

Orta bir tavanın içine konulan tereyağımız kısık ateşte eritilir. Tereyağı kızmaya yakın kıymamız eklenerek yağ içerisinde ezilerek kısık ateşte pişmeye alınır. Bu arada biber ince ince kıyılarak kıymanın üzerine atılır üzerine ince ince kıyılan soğanımız ince ince kıyılarak aktarılır. Daha önce hazırda bulunan domates kabukları soyularak küp-küp tavamıza eklenerek pişen kıymalı karışımın domates suyunu çekmesi için kapağı kapatılır. Suyunu veren domatesin üzerine karabiber, şeker ve tuz eklenerek baharatların yemeğe lezzetini vermesi için karıştırılır. Suyunu çekmemeye yakın kıymanın üzerine yumurtalarımız kırılarak sarısı üzerine kaşık yardımı ile dağıtılarak biraz daha pişmeye alınır. Yumurtanın beyazı tam anlamı ile pişince tüpümüzün üzerinden sıcak olarak alınır ve servis tabaklarına aktarılır üzerine ince kıyılmış maydanoz eklendikten sonra kıymalı yumurtamız servise hazır olur.

Afiyet olsun.

" } ] }