{ "title": "Mantarlı Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/mantarli-yumurta.jpg", "date": "20.01.2024 05:40:01", "author": "gonca güllü", "article": [ { "article": "Mantarlı Yumurta, vaktiniz varsa ve de keyfiniz yerindeyse kahvaltıda pratik ve lezzetli yumurtalar hazırlamak istiyorsanız mantarlı yumurta tam da adresi, kahvaltının olmazsa olmazı yumurta bide besin değeri yüksek olan mantarlarla buluşursa enfes bir şey ortaya çıkar diye düşünüyorum. Tarifin hazırlanışında hiçbir özel durum ve de hiçbir zorluk yoktur.

Mantarlı Yumurta Malzemeleri
Mantarlı Yumurta Nasıl Yapılır?

İlk olarak mantarlarımızı güzelce temizliyoruz daha sonra temizleme işlemi biter bitmez yıkayıp doğramaya geçiyoruz, doğrama işleminde mantarları sotelenecek şekilde küp-küp ve fazla büyük olmamak şartıyla doğruyoruz. Mantarlar biter bitmez hiç beklemeden hemen biberlere geçiyoruz, onları da güzel bir yıkadıktan sonra aynı mantarlar gibi küp-küp doğruyoruz. Son olarak soğanımızı da temizleyip, yıkayıp tıpkı diğer malzemeler gibi doğrama işlemini de yapıp doğrama işlemlerimizi sonlandırıyoruz. Bu malzemelerimizi tezgâhımızım üzerine hazır vaziyette koyup ocağımızın başına geçiyoruz. Teflon tavamızı ocağımıza koyup altını da yakıp hemen içine bir kaşık tereyağımızı ve bir kaşık zeytinyağımızı koyuyoruz iyice ısındıktan sonra mantarlarımızı ilave ediyoruz. Suyunu salıp daha sonra da çekene kadar bekliyoruz, ardından soğanlarımızı ekliyoruz ve pembeleşinceye kadar bekliyoruz. Tahta kaşıkla karıştırabiliriz ara ara, soğanın da pembeleşmesi bittikten sonra biberlerimizi ekleyip onun da birazcık pembeleşmesinin ardından 3-4 adet yumurtamızı kırıp üzerine tuzumuzu, karabiberimizi son olarak kekiğimizi ekleyip karıştırdıktan sonra pişmeye yakın kaşarlarımızı da üzerine serpip servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }