{ "title": "Örümcek Yumurtası", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/orumcek-yumurtasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 07:49:00", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Örümcek yumurtası, ile ürer ve çoğalır. Örümcekler en çok üreyen böceklerdir. Dişi örümcekler yumurtalarını ağ ipiyle yaptıkları kozalara ve torbalara bırakırlar. Bazen bu torbada yüzlerce yumurta bulunur. Sonbaharda döllenen yumurtalar sadece ilkbaharda yavru verir. Yaz aylarının başında yumurtadan 20-60 gün arasında yavrular oluşur. Daha sonra yumurtadan çıkarlar ve hızlı bir şekilde gelişirler. Bel-fıtıgı-ayak-uyusmasi-nasil-gecer Örümcekler dünyanın her yerinde bulunurlar. Uzun bacaklarıyla ördüğü ağlarla tanınan bir hayvandır. En büyük örümcekler \"tarantula\" denilen çeşididir. Bu örümcek çeşidi Tropik bölgelerde yaşarlar. Bu hayvanların bacakları 20 cm'den fazla yayılabilir.

Örümcekler avını yakalamak için ağ örerler. Ağ örerek avlanırlar. Bazı örümcek türleri ise ağ örmezler. Sekiz bacaklı bir hayvandır. Örümceklerin vücudu karın ve gövde olmak üzere iki bölümden meydana gelir. Örümcekler kanatsız olurlar. Dört çift bacakları vardır. Bacakları gövdeye bağlıdır. İnce uzun olan bacakları yedişer eklemlidir. Bütün bacakları küçük bir pençe ile son bulur. Bazı örümcekler, ileriye, geriye, yanlara doğru gidebilirler. Bacaklarının önünde duyargaya benzer iki tane çıkıntı bulunur.

Bazı örümcekler evlere girerek köşelerde ağlarını örerler. Bazıları da yer altında ve mağaralarda bulunur. Bunlar kör ve renksiz örümceklerdir. Bazı insanlar örümcekleri sevmezler ve gördükleri yerde öldürürler. Bu davranış çok yanlıştır. Aslında örümceklerin zararları kadar yararları da vardır. İnsanlar için birçok zararlı böcekleri öldürdükleri için insanlara faydalı olurlar.

Örümcekler yakaladıkları avları zehirli salgısı ile önce zehirleyerek öldürürler, sonra da emerek beslenirler. Çünkü örümcekler katı şeyleri yutamazlar. Örümceklerin iki çeşidi hariç hepsi zehirlidir. Ama zehirleri insanlara etki yapmaz. Örümcekler çoğunlukla toprak altında, ağaç üstlerinde, akarsu, göl kenarlarında ve evlerde görülür. Çünkü boş olan yerlerde daha çok yiyecek bulurlar. Örümceklerin hemen hemen hepsi yumurtlayarak çoğalırlar. Dişi örümcekler, erkek örümceklerden daha iri olurlar. Bu yüzden genellikle örümcek ağını dişi örümcekler yapar. Dişi örümcekler çiftleştikten sonra erkek örümceği yiyebilir. Erkek örümcek dişi örümceğe hile yaparak yem olmaktan kurtulur. Bazen de erkek örümcek dişi örümceğe açlığını unutturmak için örümcek dansı yapar. Böylelikle dişi örümcek açlığını unutur ve çiftleşmeye başlar.
" } ] }