{ "title": "Pastırmalı Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/pastirmali-yumurta.jpg", "date": "23.01.2024 03:41:18", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Pastırmalı Yumurta, Besin ve kalori değeri oldukça fazla olan pastırmalı yumurta yapılışı oldukça basit olan lezzetli bir besindir. Pastırmanın içinde bulunan baharatların aromasıyla ağızlarda farklı bir lezzet oluşturan pastırmalı yumurta, sabah kahvaltılarında sofraları şenlendiren bir görüntüye sahiptir. Özellikle annelerimizin sabah kahvaltılarında hazırlanan bu lezzetin yapılışı oldukça kolaydır.

Pastırmalı Yumurta Malzemeleri
Pastırmalı Yumurta Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tava içerisine tereyağımız koyularak kısık ateşte eritilir. Tereyağı eriyince, tuz yağ içerisinde ve pul biber ile eritilir. Akabinde tereyağının kızmaya yakın bir doğrama tahtasında ince ince kıyılan pastırmalar eklenir. Pastırma içindeki aromasını verip pişince üzerine yumurtalarımız kırılarak 1 dakika kadar yumurtanın beyazının pişmesi beklenir. Yumurtanın beyazı pişince görsel bakımdan güzel bir görüntüye sahip olması için bir kaşık yardımı ile yumurtanın sarı hafiften dağıtılarak bir miktar sarının pişmesi için ocakta tutulur. Pişmesi tamamlanan pastırmalı yumurtanın üzerine bir tutam pul biber serpilerek sahanda servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }