{ "title": "Patatesli Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/patatesli-yumurta(1).jpg", "date": "20.01.2024 07:46:13", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Patatesli yumurta, Patatesli yumurta yağda yapılır. Görsel olarak çok güzel bir yumurtadır. Maddi yönden de masrafı çok olmayan bir yumurta çeşididir. Patatesli yumurta çok kolay ve çok çabuk yapılır. Kahvaltılarda sürekli tercih edilir. Yumurta ve patates ayrı ayrı besin değeri bakımından zengin olduğu için çok da faydalıdır. Patatesli yumurta diyet listelerinde de yer alır. Ancak diyet listesine eklenen patatesli yumurta çok az yağda yapılır. Tuz ve baharatlar kullanılmaz. Patates besin değeri bakımında oldukça zengin ve tokluk hissi verir. Bu yüzden kahvaltıda yenildiğinde uzun süre açlık hissedilmez.

Patatesli Yumurta Malzemeleri
Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır?

İlk önce patatesleri küp-küp doğruyoruz. Derin bir tavayı ocağın üzerine koyuyoruz. Altını orta ateşte açıyoruz, içine yağı koyup ısıtıyoruz. Isınan yağın içinde patatesleri kızartıyoruz. Patatesler kızardıktan sonra fazla olan yağını süzüp alıyoruz. Patateslerin üzerine tuz serpiyoruz ve bir iki defa karıştırıyoruz. Yumurtaları kâsede çırpıp patateslerin üzerine döküyoruz. İstenilen kıvamda yumurtaları pişiriyoruz. Pişen yumurtayı servis tabağına alıyoruz. Üzerine pul biber ve kekik serpip sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }