{ "title": "Rafadan Yumurta Nasıl Yapılır", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/rafadan-yumurta-nasil-yapilri.jpg", "date": "21.01.2024 06:46:52", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Rafadan Yumurta Nasıl Yapılır, Çoğu kişi besin değeri oldukça yüksek ve kemik sağlığı açısından oldukça değerli bir gıda olan yumurtayı rafadan olarak pişirilmesini çok sever. Ancak bir çoğumuz yumurtayı tam istediğimiz kıvamda pişirmeyi beceremeyiz. Kimileri birden başlayıp yüze kadar sayar kimileri ise saniye tutar. İdeal bir rafadan yumurta yapabilmek için yumurtaların oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir. Bu nedenle yumurtaları haşlamadan en az bir saat önce buzdolabından çıkarın ve ideal kıvamlı bir rafadan yumurta yapabilmek için pişirme süresinin yanı sıra yumurtanın haşlandığı kaptan çıkarılıp biraz soğumasını beklenmesi gerektiğini de hafife almayın. Tam kıvamında bir rafadan yumurta pişirebilmek için sizinle rafadan yumurtanın nasıl pişirileceğini paylaştım. Umarım denediğinizde memnun kalır istediğiniz sonucu elde edersiniz.

Rafadan yumurta malzemeleri
Rafadan yumurta nasıl yapılır?

Öncelikle yumurtayı kaynatacağınız uygun büyüklükte bir cezvenin içerisine su doldurup yumurtanın kabuğunun daha kolay soyulabilmesi ve çatlamaması için cezvenin içerisine 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve bir kaşık yardımıyla daha önceden dolaptan çıkarmış olduğunuz yumurtayı cezvenin içerisine yavaşça bırakın. Yumurtanın üzerine tamamıyla su ile kaplı olmasına özen gösterin. Daha sonra cezveyi ocağın üzerine alın ve ocağın altını açın ve kısık ateşe ayarlayın. Su kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha kaynatın ve cezveyi ocaktan alın. Cezvedeki kaynar suyu lavabonun içine boşalttıktan sonra haşlanan yumurtayı yine bir kaşık yardımı ile cezvenin içerisinden alın ve yumurtalığa koyduktan sonra yumurtanın üst kısmını bir çay kaşığı girecek şekilde soyduktan sonra dilediğiniz kadar tuz ilave ederek afiyetle yiyin. Rafadan yumurtanız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }