{ "title": "Rafadan Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/rafadan-yumurta.jpg", "date": "19.01.2024 04:36:03", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Rafadan Yumurta; Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi yumurtayı çocuk, erişkin, yaşlı olsun günde bir tane tüketmeliyiz. Sizlere bu seferde haşlama yumurtanın nasıl rafadan yapıldığını anlatacağım.

Rafadan Yumurta Malzemeleri
Rafadan Yumurta Nasıl Yapılır?

Öncelikle ocak üzerindeki cezveye yeterli miktar su koyun. Su kaynamaya başladıktan sonra, yumurtayı cezvenin içerisine yavaşcacık bırakın. Çatlamaması için bir tutam tuz ekleyin. Cezvedeki su tekrar kaynamaya başladıktan sonra, saatinize bakın ve bir yere not edin 2 dakika sonra, ocağı söndürün.
Cezvedeki yumurtayı soğuk su ile soğutun. Şayet mutfakta saatiniz yoksa, kaynayan su içerisine yumurtayı bıraktıktan sonra, 1'den başlayarak 100'e kadar sayın ve ocağı söndürün.

Her iki süre sonunda, akları az pişmiş ve sarısı pişmemiş rafadan yumurtanız hazır. Tercihler farklı olduğu gibi rafadan yumurta kıvamı da farklı olacaktır. O yüzden rafadan yumurta haşlama süresi olarak, 2 dakika ile 4 dakika arasında seçim yapmanız gerekmektedir. Ayrıca, yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayınız.

Afiyet olsun.
" } ] }