{ "title": "Sahanda Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/sahanda-yumurta.jpg", "date": "19.01.2024 11:42:19", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "
Sahanda Yumurta, Kahvaltıların vazgeçilmeyen lezzeti olan sahanda yumurta. Hazırlanışı oldukça kolay ve pratik bir besindir. Yumurtanın kalorisinden kaynaklı olarak doyuruculuk hissi oluşturan sahanda yumurta birkaç dakika içerisinde hazırlanan pratik bir kahvaltılık, yemek türüdür. Hazırlanışı kolay olmasına rağmen kıvamını ayarlamak oldukça zor olan sahanda yumurtanın geçmişine baktığımızda. Saraylara aşçı alınacağı zaman, aşçı yamaklarına sahanda yumurta yaptırılması aslında bu lezzetin ayarlanmasının o kadar basit olmadığının kanıtı niteliğindedir.

Sahanda Yumurta Malzemeleri
Sahanda Yumurta Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tava içerisine 2 kaşık tereyağımız koyularak kısık ateşte eritilir. Tereyağı erirken içine tuz ve renk vermesi açısında pul biberimiz atılır. Tereyağı kızmaya yakın yumurtalar sarısı bozulmayacak şekilde kırılır. Kısık ateşte yumurtanın beyaz kısmı pişince bir kaşık yardımı ile sarısı hafiften dağıtılır. Böylelikle yumurtanın beyaz kısmı pişmiş ve sarı kısmı kayısı kıvamını alarak ekmekle banılma imkânı sağlanmış olacaktır. Akabinde istediğimiz şekilde pişmesi sağlanan sahanda yumurtamızı üzerine bir tutam pul biber ve çok az miktarda karabiber eklenerek soframıza servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }