{ "title": "Süt Bal Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/Sut-Bal-Yumurta-92.jpg", "date": "20.01.2024 09:43:00", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "Süt Bal Yumurta; en önemli besin kaynaklarından sadece üç tanesidir. İnsanların, özellikle çocukların beslenmesi ve gelişmesi için bol bol tüketmesi gereken besinlerdir. Bal, arılar tarafından tomurcuk ve çiçekler toplanan nektarların arının midesinde invertaz enzimi ile kimyasal reaksiyon geçirerek oluşmakta. Arıların bulunduğu bölgeye göre arazi rengi dokusu, tadı değişebilir. Süt; protein içeriği olan bir içecektir. Çocukların gelişimi hücre oluşumunda süt tüketmenin büyük payı var. Diğer bir protein kaynağı ise yumurtadır. Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrı vitamin değerleri var. Yumurtanın beyaz kısmı bol protein içerir. Özellikle çocukların, yaşlıların ve diyet yapanların bol bol yumurtanın beyazını tüketebilirler. Süt bal yumurta, ayrı tüketilmesi de faydalı olduğu kadar üçü bir arada kullanılarak birçok şeye faydası vardır. Bunların üç tanesinden bahsedelim.