{ "title": "Süt Yumurta Reçel", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/sut-yumurta-recel(1).jpg", "date": "20.01.2024 14:17:53", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Süt yumurta reçel, İnsanlarımızın vazgeçilmez bir öğünü olan kahvaltıda nelerin yendiği çok önemlidir. Güne daha zinde başlamamız adına değerli besinlerden almamız gereklidir. Yemek yeme alışkanlıklarımız zihinsel ve bedensel faaliyetleri bizi yakından etkiler. Bu sebepten dolayıdır ki kahvaltı günümüzün en uzun olan gece uykusundan sonraki biten enerjinin tekrar yerine gelebilmesini sağlayan en önemli ürünümüzdür. Sabah uyandığımızda vücudumuzun gereksinim duyduğu tüm besinleri kahvaltıyla karşılayabiliriz. Her gün düzenli olarak kahvaltı yapan kişiler, yapmayan kişilere oranla daha başarılı ve verimli olmaktadırlar. Kahvaltı alışkanlığına sahip olmayanlar da yorgunluk, bitkinlik gibi problemler ortaya çıkmaktadır. Ayrıca sağlıklı bir kahvaltının yaşlanmayı de geciktirdiği bilinmektedir. Her sabah sağlıklı bir kahvaltı yapan kişilerin kilolarını korudukları da görülmektedir. Ayrıca düzenli kahvaltı yapan bireylerde vitamin ve mineral eksiklikleri görülmemektedir. Özellikle çocuklarımızın sağlıklı beslenme alışkanlıklarının öğretmek adına kahvaltı alışkanlıklarını kazandırmak, onlar için son derece önemlidir. Bu durum onların öğrenmenin getireceği zorluklara karşı hazırlar. Bu nedenle okul hayatında başarılı olmalarını sağlar.

Süt: Dünyanın en yararlı içeceği arasındadır. Süt insanların doğumlarından itibaren aldıkları ilk besindir. İlk günlerde annelerinin sütüyle beslenen bebekler daha sonraları hem anne sütü hem de hayvanı sütlerle beslenmektedir. Bu durumda süt, bebeklerin o narin vücutlarını sağlamlaştırır ve güçlendirir. Çocukluk döneminde birkaç yılının ve bir çocuğun gelecekteki sağlığı üzerinde hayati bir önemi vardır. Çocuklarımız için özellikle kuvvetli kemik ve diş sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Ergenlik çağında besinlere ihtiyaç oldukça yüksektir. Özellikle 10 ile 15 yaş arasındaki erkek ve kız çocuklarımız hızla büyümektedirler. Bu sebepten dolayı kalsiyum onların boylarını uzatır. Sütün kemik yoğunluğunun en üst safhasına ulaştığı 20'li yaşlara kadar tüketilmesi, kemik yoğunluğunun artmasına sebep olmaktadır. Her yaş grubunun günde en az 2 su bardağı süt tüketilmesinde fayda vardır. Bizlerin erken yaşlarda süt tüketimi kemik erimesi hastalığına yakalanma riskini azaltmaktadır. Maksimum kemik yoğunluğu 35 yaşları arasında oluşurken, İlerleyen yaşlarda kalsiyum alımı olsa da kemik yoğunluğu olmamaktadır.

Yumurta: Sağlıklı beslenme vücudun ihtiyacı olan enerji ve besin ögelerinin çoğunu kahvaltılardan almaktadır. Kahvaltı deyince olmazsa olmazların başında yumurta gelmektedir. Yumurta, kaliteli protein kaynağı olup mükemmel bir yiyecektir. Yumurta yüzyıllardır bilinen bir besindir. Ucuz ve dünyanın her yerinde rahatlıkla üretilebilen ve çok çeşitli şekillerde üretilen ve kolayca pişirilip tüketilen bir besindir.

Reçel: Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları arasında da reçeli unutmamak gerekir. Meyve yemeyen insanın bile şekerle buluştuğunda hayır diyemeyeceği bir tat olmaktadır. Reçeller genellikle; kiraz, çilek, kayısı, şeftali gibi meyvelerden yapıldığını görmekteyiz. Reçeli kahvaltılarımız da kaymak eşliğinde tükettiğimiz zaman daha lezzetli bir tat ortaya çıkmaktadır.
" } ] }