{ "title": "Tavada Yumurta", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/tavada-yumurta.jpg", "date": "19.01.2024 22:54:59", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tavada Yumurta, Siz de benim gibi kahvaltının en önemli öğün olduğunu düşünüyorsanız güne mutlaka yumurta ile başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü sabah yediğimiz yüksek enerjili gıdalar insanın bütün bir gün boyunca kendisini oldukça iyi ve enerji dolu hissetmesine yardımcı olur. Bu nedenle sabah kahvaltılarında bol protein içeren yumurtayı sofralarınızdan eksik etmeyin. Küçükten büyüğe herkesin severek yediği yumurta, özellikle çocukların kemik gelişimi açısından oldukça önemli bir besindir. Yumurta haşlaması, rafadan, katı ya da kayısı kıvamında, sucuklu, pastırmalı, tavada, omlet olarak ve melemeni de yapılabilen harika bir gıdadır. Ancak birçok kişi yumurtayı en çok tavada sever. Yapımı oldukça kolay olan tavada yumurta düşük ateşte ve saf tereyağı ile fazla katılaşmadan hafif kıvamlı pişirildiğinde harika bir lezzet ortaya çıkar. Herkesin kolaylıkla yapabileceği tavada yumurta hem çok lezzetli hem de oldukça besleyicidir.

Tavada Yumurta Malzemeleri
Tavada yumurta tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırın yumurtaları kırarken kabuklarının tavaya ya da kabın içerisine düşmemesi için yumurtayı oldukça hızlı kırmaya özen gösterin ve parmaklarınızın ucuyla hemen yumurtaları açın. Kabın içerisine kırdığınız yumurtaların içerisine bir çay kaşığı tuz ilave ettikten sonra bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın ve geniş bir teflon tavanın içerisine bir yemek kaşığı saf tereyağını ilave edip ocağın altını yakın, tereyağı iyice eriyip hafif kızardıktan çırptığınız yumurtaları tavanın içerisine dökün ve tavayı kaplayacak şekilde iyice yayın. Yumurtalarınızı iyice katılaşmadan pişirdikten sonra bir tutam nane ve pul biberi de üzerine serpin ve tavanın altını kapatın. Pişen yumurtaları teflon tavadan sıyırarak servis tabağına alın.

Afiyet olsun.
" } ] }