{ "title": "Yumurta Kaç Dakikada Kaynar", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/Yumurta-Kac-Dakikada-Kaynar-34.gif", "date": "21.01.2024 13:11:15", "author": "TUĞBA YILMAZ", "article": [ { "article": "Yumurta Kaç Dakikada Kaynar, Protein içerikli harika bir besin kaynağıdır. Eşiniz, çocuğunuz seviyorsa kahvaltıların vazgeçilmezleri oluyor hem de onlar için doyurucu bir yiyecek oluyor. Kahvaltılarda yenen bu besin kaynağının kimisi katı, kimisi rafadan, kimisi de kayısı kıvamlı sever. Ancak bu pişirme şekillerini çok iyi ayarlamak lazım. Gelin ben size bu yumurta kaç dakikada kaynar anlatayım.

Rafadan Yumurta: Haşlanmış yumurta denildiğinde belki de en çok tercih edilen kıvam rafadan yumurtadır. Rafadan yumurta süresi doğru ayarlandığında, ekmeğin ucunu hafif sulu sarı kısma daldırıp çıkarttığında akışkan ve kaşık kaşık yiyebileceğiniz bir lezzet elde etmiş olursunuz. Rafadan yumurtanız yeni haşlandıysa ve sıcaksa sarısının içine bırakacağınız 1 çay kaşığı tereyağını berrak ve sulu sarı kısmın karışımı yumurtanızı daha da lezzetli yapacaktır. Bu güzel rafadan yumurtanın kıvamını tutturmak için yumurtanızı 2-4 dakika arası bir süre yumurtanızı ateşte tutmanız yeterli olacaktır. Suyu yumurtayı kaynatacağınız kabın içine alıp ateşin üstüne alıp altını açın ve su ilk fokurdamaya başladığında süreyi tutmaya başlayın. Süreniz dolunca yumurtanızı çıkartabilirsiniz. Yumurtanızı sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Kayısı Yumurta: Kayısı yumurta sarısı ne çok cıvık ne de çok katı olan katı yumurta ile rafadan yumurta arası bir kıvamdadır. Pişirmesi biraz zor bazen istediğiniz kıvam tutmayabilir. Kayısı kıvamlı yumurtayı yapmak için yumurtayı pişirme kabınıza alın ve kaynamaya bırakın. Suyunuz kaynamaya başlayınca 5-6 dakika bir süre tutun. Yumurtanın süresi dolunca hemen çıkartıp soğuk suya tutup biraz bekletin. Yumurtayı süre dolduğunda hemen almanız gerekir yoksa katı kıvamlı yumurta olmaya başlar. Bu sebeple yumurta kaynatma süresi çok mühimdir. Kayısı kıvamını görmek için de yumurtanızı ortadan ikiye kesin. Yumurtanız servise hazır.

Afiyet olsun.

Katı Yumurta: Bazıları yumurtayı katı sever. Azık olarak hazırlanan yumurtaların genellikle katı olmasına dikkat edilir. Aynı şekilde suyu ateşe verin ve su kaynamaya başlayınca süreyi tutmaya başlayın 8-9 dakika arası bir süre yeterli olacaktır. Yumurtalarınızı çıkartıp soymaya başlayabilirsiniz. Yumurtanız servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }