{ "title": "Yumurta Kaynatma", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/yumurta-kaynatma.jpg", "date": "19.01.2024 10:53:16", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Yumurta Kaynatma, Kahvaltıların vazgeçilmez gıdası ve protein deposu olan yumurtayı sevmeyen kişi yoktur herhalde. Hem kolay bulunabilen hem ucuz hem de sağlığa oldukça faydası olan yumurtayı sağlıklı kemik gelişimi adına özellikle de gelişme çağındaki çocukların günde mutlaka en az bir adet tüketmesi gerekir. Kaynatılarak ve tavada da yapılabilen yumurtayı çoğu kişi daha sağlıklı olması bakımından haşlama olarak tercih eder. Rafadan, kayısı kıvamında ya da lop yumurta diye bildiğimiz yumurta kıvamlarının her birinin kaynatma süresi farklıdır. Sizlerle yumurtanın kaynatma sürelerini ve yumurta kaynatmanın püf noktalarını paylaştım. Arzu ettiği kıvamı elde edemeyip yumurtayı sürekli farklı kıvamlarda yemek zorunda kalanlar, istediğiniz sonucu elde etmek için mutlaka denemenizi öneririm. Ayrıca yumurta haşlamasını kokusundan hoşlanmayıp tercih etmeyenler yumurtayı haşladıktan sonra buz doldurulmuş bir suyun içerisine koyarak soğutun kokusunun gittiğini göreceksiniz.