{ "title": "Yumurta Kaynatma", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/yumurta-kaynatma.jpg", "date": "19.01.2024 10:53:16", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Yumurta Kaynatma, Kahvaltıların vazgeçilmez gıdası ve protein deposu olan yumurtayı sevmeyen kişi yoktur herhalde. Hem kolay bulunabilen hem ucuz hem de sağlığa oldukça faydası olan yumurtayı sağlıklı kemik gelişimi adına özellikle de gelişme çağındaki çocukların günde mutlaka en az bir adet tüketmesi gerekir. Kaynatılarak ve tavada da yapılabilen yumurtayı çoğu kişi daha sağlıklı olması bakımından haşlama olarak tercih eder. Rafadan, kayısı kıvamında ya da lop yumurta diye bildiğimiz yumurta kıvamlarının her birinin kaynatma süresi farklıdır. Sizlerle yumurtanın kaynatma sürelerini ve yumurta kaynatmanın püf noktalarını paylaştım. Arzu ettiği kıvamı elde edemeyip yumurtayı sürekli farklı kıvamlarda yemek zorunda kalanlar, istediğiniz sonucu elde etmek için mutlaka denemenizi öneririm. Ayrıca yumurta haşlamasını kokusundan hoşlanmayıp tercih etmeyenler yumurtayı haşladıktan sonra buz doldurulmuş bir suyun içerisine koyarak soğutun kokusunun gittiğini göreceksiniz.

Rafadan yumurta kaynatma süresi

Öncelikle yumurtayı kaynatmadan en az bir saat önce buzdolabından çıkarmanız yumurtanın kıvamı açısından ve oldukça önemlidir. Yumurtayı rafadan kıvamında yapabilmek için öncelikle dolaptan çıkardığınız yumurtayı ılık bir su ile yavaşça yıkayın Daha sonra bir kaşık yardımı ile haşlama kabının içerisine bırakarak haşlama kabının içerisine yumurtanın üzerini kapatacak kadar su ile doldurun ve içerisinde yumurtaların çatlayıp dağılmaması ve daha kolay soyulabilmesi için yaklaşık bir çay kaşığı kadar tuz ya da 1 yemek kaşığı sirke ilave edin. Daha sonra ocağın altını yakın ve yumurta kaynamaya başladıktan sonra yumurtayı 1 dakika daha kaynatın ve yumurtanın üzerine musluktan soğuk su ilave edin ve yine bir kaşık yardımı ile yumurtayı yumurtalığa alın. Tam istediğiniz kıvamda olacağına eminim.

Kayısı yumurta kaynatma süresi

Yukarıda yazan işlemlerin aynısını uyguladıktan sonra bu defa yumurta kaynamaya başladıktan 4 dakika sonra ocağın altını kapatın. Kaynayan yumurtanın kayısı kıvamında olduğunu göreceksiniz.

Lop yumurta kaynatma süresi

Lop yumurta kıvamını tutturmak için ise yumurta kaynamaya başladıktan yaklaşık 8 dakika sonra ocağın altını kapatın ve yumurtayı soğuk suyun altına tutun. Umarım bu paylaştığım yumurta kaynatma süreleri işinize yarar. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }