{ "title": "Yumurta Pastası", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/yumurta-pastasi.jpg", "date": "21.01.2024 05:42:45", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Yumurta pastası, Pasta, börek, çörek işleriyle yakından ilgilenen veya yemeyi seven birçok kişi yumurta pastasını yemiş veya yapmıştır. Fakat bir çoğunuzda yumurta pastasını ilk defa duymuş veya daha önce duymuş fakat yememiş olabilirsiniz. İsminden de anlaşılacağı gibi yumurta pastası tavada pişirilmiş sarısı dağılmamış bir yumurta veya haşlanmış yumurtanın tam ortadan kesilmiş görüntüsünde bir pastadır. Hem görünümü açısından hem de lezzeti açısından enfes bir pastadır. Bir yiyenin tekrar yemek isteyeceği bu başta oldukça da pratiktir. Misafirleriniz için değişik ve lezzetli tarifler arıyorsanız yumurta pastasını şiddetle tavsiye ederim. Üstelik çocuklarınızda severek yiyecekler bundan emin olabilirsiniz. Yumurta pastasını özel davetlerinizde kabul günlerinizde keyifle sunum yapabilirsiniz. Dilersiniz sizlerle paylaşmış olduğum yumurta pastası tarifini yapabilirsiniz.

Yumurta pastası için gerekli malzemeler
Kreması için gerekli malzemeler
Üzeri için gerekli malzemeler
Yumurta Pastası Nasıl Yapılır?

Yumurta pastası için ilk olarak keki hazırlamakla başlıyoruz. Keki için yumurta ve şekeri derin bir kâseye koyup köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını, sütü, kayısı suyunu, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı koyup iyice çırpıyoruz. Son olarak unu ilave edip çırptıktan sonra keki yağladığımız dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Kek pişerken biz kremasını hazırlıyoruz.

Yumurtalı pastanın kreması için ilk olarak bir paket muzlu pudingi süt ve toz şeker ile pişiriyoruz. Hazırladığımız pudingi soğuması için buz dolabına koyuyoruz. Daha sonra pişirdiğimiz keki fırından çıkartıp üzerine bir fincan Nescafe gezdirerek keki ıslatıyoruz. Daha sonra keki soğuması için bir kenara alıp buz dolabından soğuyan pudingi çıkartıyoruz. Pudingin içerisine bir paket krem şanti ve labneyi ekleyip iyice çırpıyoruz. Daha sonra soğuyan kekin üzerine hazırladığımız kremayı seriyoruz. Son olarak her dilime bir adet denk gelecek şekilde kayısı kompostosunun veya kayısı reçelinin tanelerini diziyoruz. Hazırladığımız yumurta pastasını buzdolabında yaklaşık 3 saat beklettikten sonra fıstık ezmesi veya Hindistan cevizi serpip her bir dilimin ortasına kayısı gelecek şekilde dilimleyip servis ediyoruz.

Not: Kayısı reçeli yerine kayısı kompostosu kullanacaksınız Kayısı tanelerinin üzerine hazır sade jöle sürmenizi tavsiye ederim. Yumurta pastasının her bir dilimi sarısı patlatılmamış sahanda yumurta görünümünde olacaktır şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }