{ "title": "Yumurta Tatlısı", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/yumurta-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 03:21:44", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Yumurta Tatlısı; Yumurta, içermekte olduğu proteinden ötürü, tam bir vitamin deposudur. Yumurta ağırlıklı tatlılar biraz ağır geldiğinden dolayı, pek fazla tercih edilmez. Normalde bende sevmem ama bu vereceğim tarifini denediğimde hem hafifliğinden hem de lezzetinden çok memnun kaldım. Sizlerle de paylaşmak istedim.

Yumurta Tatlısı Malzemeleri
Yumurta Tatlısı Nasıl Yapılır?

Taze olan yumurtaların beyazını bir kâseye, sarısını bir kâseye ayırın. Daha sonra yumurtaların beyazını hiç durmaksızın, mikser yardımıyla 10 dakika kadar çırpın. Beyazını çırptıktan sonra bir çırpıcı yardımıyla, kaşıkla sarısını çırpın. Yumurtanın çırpılan sarısını, yavaş yavaş dökerek ve çırparak beyazına ekleyin. Bu esnada, şerbeti için su ve şekeri bir geniş tencereye koyup kıvamını alıncaya kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumasını için bekleyin. Çırpılan yumurtalara, unu ekleyerek karıştırın. Tatlının fırına verileceği borcamı yağladıktan sonra, tatlıyı içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişirin. Piştikten sonra fırını kapatıp 1 saat boyunca, fırının kapağını açmayın ve fırından hiç çıkarmayın. Fırından çıkardıktan sonra biraz tam olarak soğutup, soğuyan şerbetini üzerine dökerek servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }