{ "title": "Yumurta Turşusu", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/yumurta-tursusu(1).jpg", "date": "21.01.2024 08:11:10", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Yumurta Turşusu, Yemeklerin yanında garnitür olarak sunulan yumurta turşusu oldukça hafif bir lezzettir. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde sofralarda eksik edilmeyen bu lezzetin hazırlanışının kolay olması ve bozulmasının çok geç olması nedeniyle sıklıkla yapılarak tüketilen bir besindir.

Yumurta Turşusu Malzemeleri
Yumurta Tursu Nasıl Yapılır?

Bir kap içerisinde yumurtalarımız iyice haşlandıktan sonra kabukları soyularak orta boy bir cam veya naylon kavanoz içerisine dizilir. Yumurtalar dizilirken sarısının patlamaması yani beyazının sıkıştırma işleminde çatlaması engellenmelidir. Yumurtaların üzerine 1 adet soyulmuş soğan bütün halde koyulur. Pancar suyumuz, sirke, sarımsak ve bir tatlı kaşığı kadar tuz karıştırıldıktan sonra daha önce kavanoza dizmiş olduğumuz yumurtaların üzerine aktarılır. Bu aktarma işlemi tamamlanınca yumurtaların tamamının suyun içinde kalmasına dikkat edilmelidir. Kavanoz sonuna kadar sirkeli su ile kaplandıktan sonra hava almaması amacıyla ağzı sıkıca sıkılarak kapatılır ve dolapta 3-4 gün kadar dinlenmesi amacıyla atılır. Dolap içerisinde sarımsak, sirke ve soğanın aromasını içine çeken yumurtalar tüketilmek amacıyla 1-2 tane kadar çıkartılarak yemeğimizin yanına garnitür olarak ayrı bir tabağa ince ince doğranarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }