{ "title": "Yumurtanın Zararları", "image": "https://www.yumurta.gen.tr/images/yumurtanin-zararlari.jpg", "date": "19.01.2024 06:05:27", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Yumurtanın Zararları, Yumurta protein kaynağı bakımından önemli zengin ve faydalı bir besin maddesidir. Yumurta doktorlar ve beslenme uzmanlarının mutlaka her gün tüketilmesi gerektiğini vurgulamışlardır. Yumurta anne sütünden sonra en besleyici gıdadır. Yumurtanın yetiştirildiği yerin yeteri kadar temiz olmaması durumundan kaynaklanan salmonella bakteri ürettiği bu bakterinin özellikle yumurtanın çiğ tüketildiği zaman insan vücuduna geçtiği ve ciddi boyutlarda enfeksiyonlara neden olduğu bildirilmiştir.

Yumurtanın Zararları; Yumurta sarısında aşırı derecede yağ bulunduğundan fazla tüketimi insanın kolesterolünün çıkmasına sebep olur. Pastırma, sucuk gibi gıdalarla birlikte tüketildiğinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini artırmaktadır. Alerjik reaksiyon bulunan kimselerde alerji olmasına, deri üzerinde tahrişe ve kaşıntıya neden olur. Yapılan araştırmalar sonucu kırk yaş üzeri insanlarda fazla yumurta tüketilmesinin insan vücuduna sigara kadar zarar verdiği söylenmiştir.

Yumurtanın Zararlarından Korunmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?
" } ] }