Çiğ Yumurta İçmek, dişi hayvanları ve özellikle kuşların doğacak olan yavrusunu korumak amacı ile yumurtladığı oval halinde dışı kabuklu olan cisimdir. Birçok hayvanın yumurtası yenilecek bir besin olarak kullanılır ve bunların en başında da tavuk yumurtası bulunmaktadır. Yaklaşık olarak tüm yemekler de ve pastalar da ana malzeme olarak kullanılan yumurta aslında başlı başına bir vitamin ve protein deposudur.
Kişinin bedensel ve zihinsel olarak gelişmesinin yanı sıra içerdiği amino asit ile de vücudun alması gerek tüm besin değerlerini içerir. Ayrıca içermiş olduğu kalsiyum, magnezyum, potasyum ve sodyum elementleri oldukça zengin bir yapıya sahip olma özelliğindedir. Bu sebepten dolayı kişide eksik olan besin değerlerini bu şekilde karşılar ve birçok sağlık problemine de oldukça fayda verir. Bu kadar faydası bulunan yumurta genel olarak pişirilerek kullanılmasının yanı sıra çiğ olarak da tüketenler vardır. Aslında lezzet olarak çok da iyi olmamasına karşılık yumurtanın çiğ olarak tüketilmesinin de birçok faydaları bulunmaktadır. Yumurta pişirildiği zaman bazı besin değerlerini mesela mineral değerini kaybediyor ve alınması gereken önemli besin değerlerini almaktan mahrum kalınıyor. Bu sebepten çiğ yumurta tüketilmesi bu tür değerin kaybolmasını önleyerek daha sağlıklı bir hale gelmektedir. Çiğ yumurtanın vermiş olduğu bu faydaları beraber inceleyelim;
Çiğ yumurta boğaz yollarını temizleyici özelliktedir ve ses tellerinin daha iyi çalışmasında v
e sesin daha güzel çıkmasında etkilidir,
Vücutta birikmiş olan zararlı toksinlerin vücuttan daha kolay temizlenmesinde önemli bir rol oynar,
İçermiş olduğu vitamin ve mineral gibi besin değerleri ile cilt ve sağ sağlığının korunmasında etkili bir rol oynar,
Enfeksiyonlar için oldukça etkilidir ve vücudun direncini bu enfeksiyonlara karşı korur,
Bağırsakta oluşan zararlı parazitlerin yok olmasını sağlar ve bağırsakları temizleyici bir etken maddedir,
Hücreleri onarıcı özelliği bulunmaktadır ve bu sebepten hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır,
Vücut için gerekli olan enerji ihtiyacını karşılar ve daha dinç bir bünye olmasını sağlar,
Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı daha güçlü bir bünye olmasını sağlar,
Vücutta iltihap oluşmasını önler ve oluşmuş olan iltihabın da giderilme önemli bir rol oynar,
Kemik ve kasların güçlenmesinde önemli bir faktör olma durumundadır,
Beyin sağlığını korur ve beyin sinir damarlarının daha da düzenli bir şekilde çalışmasında önemli rol oynar.
Yukarı da saymış olduğumuz tüm maddeler çiğ yumurtanın tüketilmesi sonunda ortaya çıkar. Sabahları kahvaltıdan önce ya da kahvaltıdan sonra düzenli bir şekilde bir adet yumurtanın tüketilmesi sonucunda yukarıda saymış olduğumuz tüm faydalar kendini gösterecektir hatta bu faydaların daha da fazlası ortaya çıkmaya başlayacaktır. Çiğ yumurtanın rahatsız edici bir tadı bulunduğu için tüketilmesi zor olur ve kişi yumurtada nefret edebilir. Bu sebepten çiğ yumurta bir miktar süt ile karıştırılıp içilir ise hem daha lezzeti düzgün bir hale gelir hem de daha da faydalı bir hale gelir. Ancak yumurtaya karşı herhangi bir alerjik durumu bulunan kişiler daha kötü sonuçların ortaya çıkmasını engellemek için alerji testi yapmalıdır. Kişi yapmış olduğu bu alerji testinden sonra yumurtaya karşı bir hassasiyeti bulunmuyor ise gönül rahatlığı ile tüketebilir. Devamlı ve düzenli bir şekilde tüketilmese bile bazı konulara çiğ yumurta hemen etkisi göstermeye başlayabilir. Mesela ses kısıklığı yaşayan bir kişi sesinin hemen düzelmesini istiyor ve daha gür bir sese sahip olmak istiyor ise bir adet çiğ yumurtayı tükettikleri zaman etkisini kısa sürede görebilirler. Görüldüğü üzere pişirilmiş yumurtanın yanı sıra çiğ yumurta tüketilmesi daha çabuk etkisini gösterir ve sağlık açısından oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bu sebepten bu tür rahatsızlığı olan kişiler ya da daha sağlıklı bir bünyeye sahip olmak isteyenler pişmiş yumurta gibi çiğ yumurtayı da düzenli bir şekilde tüketmelidir. Özellikle organik yumurta kullanılmasın oldukça dikkat edilmeli ve ona göre kullanılmalıdır.
20.01.2024 23:17:23
Çiğ Yumurta İçmek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
boştur bir işe yaramıyor sadece mide bulandırıyor alis . 11.10.2017
Cengiz Dalay : Çocukluğumdan bu yana arada bir içiyorum , zararını görmedim, aksine çok faydalı. 05.03.2019 12:26:27
severek içiyorum acaba 76 yaşında olmam uygunmu diye düşünüyorum ismail . 02.04.2017
Aktan : Çiğ yumurta bazı bünyelerde rahatsızlık ve hazımsızlık yapabilir. Genel olarak hazmı zor ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Çeşitli mide komplikasyonlarına neden olabilir ve gastrit gibi rahatsızlıklara mahal verebilir. Eğer bünye alışık ise tüketmekte bir sıkıntı yoktur. Daha fazla protein içeriği ve açlık hissini bastırması gibi nedenlerle tercih edilebilir. 24.09.2018 23:18:42
ben yakın zamanda başladım faydasını gördüm 5 ay önce ayağıma sızak su döküldü inetnete baktım yumurat akı iy igeldiğini söylediler bende hemen uyguladım sarısınıda atamdan içtim hemen fayadasını hissettim şimdi bir kaç gündür çig yumurtayı kırıp az bir tuz ilave ederek tamamını içiyorum gözle görülür bir gelşime ler oldu kendimi çok zinde hissediyorum yaşım 58 merdivenlerden çıkarken dizlerimde ağrı oluyordu geçti şükürler olsun herkese tavsiye ederim mustafa koç . 29.12.2017
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024