Çiğ Yumurta

Çiğ yumurta, insan hayatında yumurtanın vitamin açısından önemi büyüktür. Günümüzde hemen her evde mutlaka bulunan çiğ yumurta mutfakların olmazsa olmazıdır. Bu nedenle sağlık açısından tüketilen ve faydalı olan yumurtayla yapılan her bir pasta, yemekler, hatta bazı insanların çiğ yumurtayı sevdikleri şekilde tükettikleri bilinir. Birçok kişi mutfakta yapılan eşsiz lezzetli olan çeşitli yemek, pasta ve sayamayacağımız kadar ürünlerde kullanmaktadır.
Çiğ yumurta tüketmek aslında pek faydalı değildir. Yumurta genelde çiğ olarak alındıktan sonra yapılacak ve kullanılacak olan ürünlerin içine malzeme olarak konulur sonra pişirilerek tüketilir. Dünyada en kaliteli olan gıda ürünlerinden biri olan yumurta demir eksikliği tedavileri içinde önerilmektedir. Son derece faydalı olan çiğ yumurta etin eş değerinde bir besindir. Çiğ yumurta kullanılan gıdalar arasında akı veya sarısı ayrı yapılan yiyeceklerin içine konulmaktadır. Çiğ yumurta günlük taze olarak marketlerde, pazarlarda, bulunmaktadır. Çiğ yumurta akı ve sarısı en önemli iki sağlıklı parçalardır. Yumurta tüketilirken ayrılmadan tüketmek gerekir.

Çiğ yumurta sağlığımıza faydalı mıdır?


Toplum arasında ses kısıklığına iyi gelen çiğ yumurta içilmesi herkes tarafından önerilir. Fakat çiğ yumurta antioksidan açısından pişmiş olan yumurtaya göre daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır. Tavuk çiftliklerinde özenle beslenen tavukların buğday ve mısırla beslenerek, çiğ yumurtalarındaki antioksidan değeri elma, kızılcık gibi besinlerle aynı eş değerdedir.
Yapılan birçok araştırmalar arasında pişen yumurta çiğ olana göre daha az antioksidan içerir. Günümüzde sağlık sorunlarından kolesterol hastası olan kişilerin çiğ ya da pişmiş yumurtayı çok tüketmemeleri gerektiğini bildirirler.

Çiğ yumurta içinde bulunan salmonella mikrobu nedeniyle çiğ tüketilmesi durumunda kişilere zararı olacağı bildirilir. Toplumda birçok kişi bu konuda yanlış bilgiye sahiptir, çiğ yumurta yemek sakıncalıdır. Alınan mikrop sayesinde vücutta birtakım bağırsak bozukluğu ortaya çıkar, çiğ yumurtanın içinde bulunan salmonella denilen mikrop otomatik olarak çiğ yumurta yenmesi durumunda vücuda yerleşir. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde daha fazla bu tür sorunla karşılaşmaktadır. Yumurta içinde bulunan avidin maddesi biyotini yani B7 vitamini insan vücudunda engelliyor. Bu nedenle yumurta çiğ olarak değil pişirilerek tüketilmelidir.
21.01.2024 13:21:44
Çiğ Yumurta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çiğ Yumurta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Çiğ Yumurta"
Eskilerin dediğini diyeceğim denemek istiyorum sürekli olarak doğrumu yanlışmı bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler. Sorum 1 su bardağına 1çiğ yumurta 1yemek kaşığı bal ve süt konularak güzelce karıştırıp içmek faydalıdır zararlı mı... Yorumunuzu emailime yazarsanız sevinirim alkutlu@hotmail.com
Ali kutlu . 20.09.2019 11:54:30
Yazıda beş kere kendinizle çelişmeyi nasıl başardınız ?
furkan . 03.11.2017

Kanarya Yumurtası Kaç Günde Çıkar

Kanarya yumurtası kaç günde çıkar, bir kanarya yumurtasının içinde bulunan embriyonun gelişmesindeki en kritik etken ısıdır. Eğer sıcaklık kuluçka döneminde ...
Devamını Oku

Ataks Yumurta Tavuğu

Ataks yumurta tavuğu: Ülkemizin yetiştirilen ilk yerli hibrit yumurta tavuğu olan Ataks Kanada'dan 1995 yılında Kanada'dan ülkemize getirilerek saf hat tavuk...
Devamını Oku

Horoz Yumurtası

Horoz Yumurtası: Halk arasında horozlar yumurtlamaz derler yani böyle bilinir. Ama bu yanlış. Horozlar ahir ömürlerinde, yaşamları boyunca ölmeden önce ...
Devamını Oku

Koç Yumurtası

Koç Yumurtası; bu yumurta, erkek küçük ve büyükbaş hayvanların yumurtalıklarının, kesim sonrasında temizlendikten sonra pişirmeye hazır, kasaplık duruma geti...
Devamını Oku

Çiğ Yumurta İçmek

Çiğ Yumurta İçmek, dişi hayvanları ve özellikle kuşların doğacak olan yavrusunu korumak amacı ile yumurtladığı oval halinde dışı kabuklu olan cisimdir. ...
Devamını Oku

Bal Süt Yumurta

Bal Süt Yumurta, İnsan vücut gelişimi için en önemli üç besin kaynağı olan bal, süt, yumurta özellikle çocuklar olmak üzere herkesin mutlaka tüketmesi g...
Devamını Oku

Tavuk Yumurta Yemi

Tavuk Yumurta Yemi; Tavuklarında yumurtlamak için ekstra bir yeme ihtiyacı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Severek yenen kahvaltıların vazgeçilmezi o...
Devamını Oku

Kadında Yumurta Sayısı

Kadında Yumurta Sayısı, İnsanlarda dişi bireylerde doğduktan sonra toplam 300.000 tane oosit hücresi yani yumurtanın bölünme evresinin orta zamanlarındaki ha...
Devamını Oku

Ördek Yumurtası

Ördek yumurtası, uçları küt, bazen oval, bazen uzun bir yapıdadır. Ağırlığı 60-70 gr arasında farklık gösterir. Rengi yeşilimsi, kahverengi ya da sarıms...
Devamını Oku

Yağda Yumurta

Yağda Yumurta; En kolay ve en kısa zamanda yapılan yemeklerden birisi de yağda yumurtadır. Hem oldukça lezzetli hem de protein açısından besleyicidir. Ama şu...
Devamını Oku

İran Tavuğu Yumurtası

İran Tavuğu Yumurtası, Bek tavuğu, Tokat tavuğu gibi farklı isimleri de olan İran tavuğu, başlıca Sahra da olmak üzere Afrika'da üremektedir. Güney Fransa bö...
Devamını Oku

Çift Yumurta İkizleri

Çift yumurta ikizleri, eski zamanlarda olduğundan çok daha fazla karşılaşılan bir durumdur. Tıbbi olarak herhangi bir sakıncası olmayan bu durum, birçok kişi...
Devamını Oku

Tavuk Ayda Kaç Yumurta Yapar

Tavuk Ayda Kaç Yumurta Yapar, Tavuklar ortalama olarak her gün yumurtlarlar. Ayda ortalama 30 yumurta verirler. Tavuklar yaklaşık 20 haftalık oldukları ...
Devamını Oku

Yumurta Yemi

Yumurta Yemi, bu gıda günlük yaşamımızda sıklıkta tüketilen besindir. Kahvaltılarda, pastalarda sürekli kullanılmaktadır. Yetişkinlerin ve çocukların kahvalt...
Devamını Oku

Keklik Yumurtası

Keklik Yumurtası, Keklik yumurtası, eti ile meşhur keklik kuşundan temin edilmektedir. Birçok renk çeşidi vardır. Örneğin; beyaz, krem ve kahverengi gib...
Devamını Oku

Yılan Yumurtası

Yılan Yumurtası, Sürüngen familyasına ait olan yılanların, çoğalmak için yumurtlamaları lazımdır. Yeryüzünde yaklaşık olarak 3000 civarında bulunan yılan çeş...
Devamını Oku

Kadınlarda Yumurta Çatlaması

Kadınlarda yumurta çatlaması, Yumurta çatlaması yumurtanın yumurtalıktan dışarıya çıkmasıdır. Yumurta çatlaması yumurtanın kendisinin çatlaması değildir. Yum...
Devamını Oku

Sülün Yumurtası

Sülün Yumurtası, Sülünler anaç yaşlarına 37 haftada ulaşırlar sülünlerin yumurta vermeleri ise anaç yaşı ulaştıktan 4 hafta sonra yumurta vermeye başlarlar. ...
Devamını Oku

Hindi Yumurtası

Hindi Yumurtası, tavuksu takımına ait olan sülüngiller ailesine ait olan hindilerin ürettikleri besin maddesidir. Hindi yumurtaları protein, fosfor mineralle...
Devamını Oku

Tavus Kuşu Yumurtası

Tavus Kuşu Yumurtası; Tavus kuşları, eski dönemlerden günümüze kadar, insanların gözdesi olmuştur. Birçok hikâye ve konularda adı geçerek, güzelliği ve görün...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kanarya Yumurtası Kaç Günde Çıkar
Ataks Yumurta Tavuğu
Horoz Yumurtası
Koç Yumurtası
Çiğ Yumurta İçmek
Son Forum Konuları
Karşılaştırma
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024