Rafadan Yumurta Nasıl Yapılır, Çoğu kişi besin değeri oldukça yüksek ve kemik sağlığı açısından oldukça değerli bir gıda olan yumurtayı rafadan olarak pişirilmesini çok sever. Ancak bir çoğumuz yumurtayı tam istediğimiz kıvamda pişirmeyi beceremeyiz. Kimileri birden başlayıp yüze kadar sayar kimileri ise saniye tutar. İdeal bir rafadan yumurta yapabilmek için yumurtaların oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir.
Bu nedenle yumurtaları haşlamadan en az bir saat önce buzdolabından çıkarın ve ideal kıvamlı bir rafadan yumurta yapabilmek için pişirme süresinin yanı sıra yumurtanın haşlandığı kaptan çıkarılıp biraz soğumasını beklenmesi gerektiğini de hafife almayın. Tam kıvamında bir rafadan yumurta pişirebilmek için sizinle rafadan yumurtanın nasıl pişirileceğini paylaştım. Umarım denediğinizde memnun kalır istediğiniz sonucu elde edersiniz.
Rafadan yumurta malzemeleri
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Rafadan yumurta nasıl yapılır?
Öncelikle yumurtayı kaynatacağınız uygun büyüklükte bir cezvenin içerisine su doldurup yumurtanın kabuğunun daha kolay soyulabilmesi ve çatlamaması için cezvenin içerisine 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve bir kaşık yardımıyla daha önceden dolaptan çıkarmış olduğunuz yumurtayı cezvenin içerisine yavaşça bırakın. Yumurtanın üzerine tamamıyla su ile kaplı olmasına özen gösterin. Daha sonra cezveyi ocağın üzerine alın ve ocağın altını açın ve kısık ateşe ayarlayın.
Su kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha kaynatın ve cezveyi ocaktan alın. Cezvedeki kaynar suyu lavabonun içine boşalttıktan sonra haşlanan yumurtayı yine bir kaşık yardımı ile cezvenin içerisinden alın ve yumurtalığa koyduktan sonra yumurtanın üst kısmını bir çay kaşığı girecek şekilde soyduktan sonra dilediğiniz kadar tuz ilave ederek afiyetle yiyin. Rafadan yumurtanız hazır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 06:46:52
Rafadan Yumurta Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Ben Rafadan yumurtayı kaynayana kadar bekleyip kaynadıktan tam olarak 30 saniye sonra kapatırım . kapattığım esnada halen çok çabuk olduğu için suyun içerisinde yaklaşık olarak 3 4 dakika bekletir öyle çıkartırim . çıkardığımda da sarısı istediğim kıvamda hafif pişmiş yarı pişmemiş şekilde tam ayarında olur . Bağış . 29.08.2018
Ceyda : Kaynar kaynamaz altını kapatmamalısınız. Altını biraz kısıp bekletmeniz daha sağlıklı olur. Aksi halde pişmesinde sorun olabilir. Ayrıca altını kapattıktan sonra 3-4 dakika boyunca soğuk suyun içerisinde bekletmeniz beyaz kısmının yeterli kadar sertleşmesini sağlayacaktır. Bu yöntem daha sağlıklı diyebilirim. Hem yumurtanın piştiğinden de emin olursunuz. 18.09.2018 13:10:56
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024