Mantarlı Yumurta Vaktiniz varsa ve keyfiniz yerindeyse, kahvaltıda pratik ve lezzetli bir tarif denemek istiyorsanız, mantarlı yumurta tam size göre. Kahvaltının olmazsa olmazı yumurta, besin değeri yüksek mantarlarla buluştuğunda enfes bir lezzet ortaya çıkar. Tarifin hazırlanışında hiçbir özel durum ve zorluk yoktur. Mantarlı Yumurta Malzemeleri
Mantarlı Yumurta Nasıl Yapılır? İlk olarak mantarları güzelce temizliyoruz. Temizleme işlemi biter bitmez mantarları yıkayıp, sotelenecek şekilde küp küp ve fazla büyük olmamak şartıyla doğruyoruz. Mantarlar bittikten sonra hemen biberlere geçiyoruz. Biberleri de güzelce yıkadıktan sonra aynı mantarlar gibi küp küp doğruyoruz. Son olarak soğanı temizleyip, yıkayıp, diğer malzemeler gibi doğrama işlemini tamamlıyoruz. Malzemelerimizi tezgâh üzerinde hazır hale getirip ocağın başına geçiyoruz. Teflon tavamızı ocağa koyup altını yakıyoruz. İçine bir kaşık tereyağı ve bir kaşık zeytinyağı koyuyoruz. Yağlar iyice ısındıktan sonra mantarları ilave ediyoruz. Mantarların suyunu salıp çekene kadar bekliyoruz. Ardından soğanları ekliyoruz ve pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ara ara tahta kaşıkla karıştırabiliriz. Soğanların pembeleşmesi bittikten sonra biberleri ekliyoruz ve onların da biraz pembeleşmesini bekliyoruz. Son olarak 3-4 adet yumurtayı kırıp üzerine tuz, karabiber ve kekik ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra pişmeye yakın kaşar peyniri serperek servise hazır hale getiriyoruz. Ekstra Bilgiler Mantarlı yumurta tarifine isteğinize göre farklı malzemeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, domates veya ıspanak ekleyerek lezzeti ve besin değerini artırabilirsiniz. Ayrıca, mantarların besin değeri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için; mantarlar protein, lif, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Bu tarifle hem lezzetli hem de sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |