Yumurta pastası, pasta, börek, çörek işleriyle yakından ilgilenen veya yemeyi seven birçok kişi tarafından bilinen bir lezzettir. Ancak, bazıları bu pastayı ilk defa duymuş veya daha önce duymuş ancak yememiş olabilir. İsmi biraz ilginç gelse de, yumurta pastası görünümü ve lezzeti açısından oldukça çekici bir pastadır. Özellikle pratik yapımı ve lezzetiyle dikkat çeker. Misafirleriniz için değişik ve lezzetli tarifler arıyorsanız, yumurta pastasını şiddetle tavsiye ederim. Üstelik çocuklarınız da bu pastayı severek yiyeceklerdir. Yumurta pastasını özel davetlerinizde ve kabul günlerinizde keyifle sunabilirsiniz. Yumurta Pastası için Gerekli Malzemeler
Kreması için Gerekli Malzemeler
Üzeri için Gerekli Malzemeler
Yumurta Pastası Nasıl Yapılır? Yumurta pastası için ilk olarak keki hazırlamakla başlıyoruz. Kek için yumurta ve şekeri derin bir kaseye koyup köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını, sütü, kayısı suyunu, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz. Son olarak unu ilave edip çırptıktan sonra keki yağladığımız dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Kek pişerken biz de kremasını hazırlıyoruz. Kreması için, ilk olarak bir paket muzlu pudingi süt ve toz şeker ile pişiriyoruz. Hazırladığımız pudingi soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Daha sonra pişirdiğimiz keki fırından çıkarıp üzerine bir fincan Nescafe gezdirerek keki ıslatıyoruz. Kekin soğuması için bir kenara alıp buzdolabından soğuyan pudingi çıkarıyoruz. Pudingin içerisine bir paket krem şanti ve labneyi ekleyip iyice çırpıyoruz. Daha sonra soğuyan kekin üzerine hazırladığımız kremayı sürüyoruz. Son olarak her dilime bir adet denk gelecek şekilde kayısı kompostosunun veya kayısı reçelinin tanelerini diziyoruz. Hazırladığımız yumurta pastasını buzdolabında yaklaşık 3 saat beklettikten sonra fıstık ezmesi veya Hindistan cevizi serpip her bir dilimin ortasına kayısı gelecek şekilde dilimleyip servis ediyoruz. Ekstra İpuçları ve Notlar Kayısı reçeli yerine kayısı kompostosu kullanacaksanız, kayısı tanelerinin üzerine hazır sade jöle sürmenizi tavsiye ederim. Yumurta pastasının her bir dilimi, sarısı patlatılmamış sahanda yumurta görünümünde olacaktır. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. |
Saliha
12 Temmuz 2024 CumaYumurta pastasını ilk defa deneyeceğim, ama kayısı suyu yerine başka bir şey kullanabilir miyim? Daha önce bu pastayı deneyen var mı? Tereyağının keke kattığı farkı hissediyor musunuz?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Saliha Hanım,
Yumurta pastasını denemek çok heyecan verici! Kayısı suyu yerine portakal suyu veya elma suyu gibi meyve sularını kullanabilirsiniz. Bu, pastanıza farklı bir aroma katacaktır. Eğer daha önce yumurta pastasını denemiş olan var mı diye soruyorsanız, evet, pek çok kişi denemiştir ve genelde olumlu yorumlar alırmış. Tereyağı keke gerçekten farklı bir tat ve doku katıyor; kekin daha nemli ve lezzetli olmasını sağlıyor. Umarım pastanız harika olur! Afiyet olsun!