Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta, içermekte olduğu protein ve vitaminler nedeniyle oldukça besleyici bir gıdadır. Ancak yumurta ağırlıklı tatlılar genellikle ağır bulunduğundan pek fazla tercih edilmez. Ben de bu tür tatlıları pek sevmem fakat aşağıda vereceğim tarifi denediğimde hem hafifliği hem de lezzetiyle beni oldukça memnun etti. Bu yüzden sizlerle de paylaşmak istedim.

Yumurta Tatlısı Malzemeleri

  • 11 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
Yumurta Tatlısı Nasıl Yapılır?

Taze yumurtaların beyazını bir kaseye, sarısını başka bir kaseye ayırın. Daha sonra yumurta beyazlarını mikser yardımıyla 10 dakika kadar çırpın. Yumurta beyazlarını çırptıktan sonra, bir çırpıcı yardımıyla yumurta sarılarını çırpın. Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş ve çırparak beyazlara ekleyin.

Bu esnada, şerbeti hazırlamak için su ve şekeri geniş bir tencereye koyup kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra soğuması için bekleyin. Çırpılmış yumurtalara unu ekleyerek karıştırın. Tatlının fırına verileceği borcamı yağladıktan sonra, karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişirin.

Piştikten sonra fırını kapatın ve 1 saat boyunca fırının kapağını açmadan ve tatlıyı fırından çıkarmadan bekleyin. Fırından çıkardıktan sonra tatlıyı tam olarak soğutun ve soğuyan şerbeti üzerine dökerek servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Neciyullah

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Yumurta ağırlıklı tatlıları genellikle ağır bulduğum için pek tercih etmiyorum ama tarifi denediğimde hem hafifliği hem de lezzetiyle beni oldukça memnun ettiğini belirttiğiniz yazınızı gördüm. Gerçekten de yumurta beyazı ve sarısını ayırıp çırpılması, unu ekleyerek karıştırılması ve şerbetin hazırlanıp soğutulması gibi detaylarla bu tatlıyı denemeye değer mi sizce?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Neciyullah, yazdıklarından anladığım kadaryla yumurta ağırlıklı tatlılarla ilgili ön yargıların var. Ancak tarifin hem hafifliği hem de lezzeti seni memnun ettiyse, denemeye değer olduğunu düşünüyorum. Yumurta beyazı ve sarısının ayrılıp çırpılması, unu ekleyerek karıştırılması ve şerbetin hazırlanıp soğutulması gibi detaylar başta göz korkutucu gelse de, sonuç seni mutlu edecekse denemekte fayda var. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Yumurta Kaç Kalori?

Yumurta Kaç Kalori?

Haber Bülteni